Washburn – historie

Washburn-merket var ikke bare kjent under navnet Nuno Bettencourt (Extreme) eller som brukt av Dimebag Darrel (R.I.P.) … i det minste ikke i Europa. Historien strekker seg tilbake til den amerikanske borgerkrigen.

På den tiden var det vanskelig å få tilgang til musikkinstrumenter, de fleste av dem ble importert direkte fra Europa, det gamle kontinentet hadde en århundrer gammel tradisjon for produksjon av instrumenter.

Etter hvert som befolkningen i USA vokste, økte også etterspørselen etter verktøy. Mellom slutten av borgerkrigen og det tjuende århundre var det en betydelig økning i levestandarden for befolkningen, noe som hadde en positiv effekt på musikkindustrien. Folk hadde tid til å lytte til musikk, og musikere hadde penger til å kjøpe instrumenter.

Dermed ble dannet de første produsentene og verkstedene. Små fabrikker ble etablert i Boston, New York og Chicago. Ved århundreskiftet ble Chicago musikksenteret i statene, og musikkindustrien ble en virkelig god avtale.

Lederen for samfunnet var Lyon & Healy, en gigant innen både distribusjon og salg og produksjon. En beskjeden del av virksomheten deres var merket Washburn Stringed Instruments. Lyon og Healy var pionerene for masseproduksjon: hver dag kom i gjennomsnitt 100 strengeinstrumenter ut av arbeiderne.

Maksimering av produksjonen var mulig ved å optimalisere produksjonslinjen. Talentfulle og godt trente arbeidere jobbet bare på de viktigste og tidkrevende delene, til de andre mindre krevende delene ble trent av andre. Selvfølgelig var det selv da “topp” modeller, som ble forberedt veldig nøye. Masseproduksjonsprosessen førte til at markedet for små verksteder krympet, hjemmelagde instrumenter ble erstattet med de på monteringslinjer på grunn av svært lave priser, så en “entry level” gitar eller banjo kostet ca. $ 2.

I denne produksjonskonkurransen var nærliggende selskaper i stand til å levere underleveranser til produksjon av deler levert til andre selskaper. Det kan virke rart, men selv da (borgerkrigen) var reklame og reklame gode investeringer. Da verden ønsket å lese nyheter om krigen daglig, dukket aviser opp i stor opplag, og noen selskaper begynte å publisere annonser i de bestselgende avisene.